Witam serdecznie mam problem z klimatyzacją którą w dniu dzisiejszym nabiłem odgrzybiłem i sprawdziłem. Nie działa klimatyzacja nie chłodzi po za tym panel klimatroinik mruga podczas włączania po chwili przestaje mrugać i pracuje normalnie. Poczyniłem pewne ustalenia i sprawdziłem,że nie dochodzi prą do sprężarki podczas załączania klimatyzacji. kabel dochodzi do różki pod akumulatorem i nie jest nigdzie poprzerywany.
Dalej niestety nie wiem co zrobić i proszę o podpowiedź
Witam, również mam problem z klimatyzacją.
Nie chodzi sprężarka i wentylator podczas trybu AUTO na climatronicu. Bezpieczniki zostały sprawdzone i są dobre. Być może to problem z przekaźnikami. Od czego jest przekaźnik 320 i 429 znajdujące się w komorze silnika za filtrem powietrza.
Proszę o poradę.
Przytrzymanie przycisków "obieg zamknięty" i ECON wyświetla 318 00
Witam, podlacze sie do tematu, mam problem z klima. A moze raczej nie tyle z klima co z wiatrakiem od klimy. Jako iz stary juz w ogole sie nie krecil wymienilem wiatrak na nowy, sprawdzony. Po wlozeniu wiatrak jak sie nie krecil tak dalej sie nie kreci.... Dodam iz klima chodzila(chlodzila dosyc mocno) przed zabiegiem jak i po zabiegu. Strzalka + econ 444 02. W vagcomie tez nic nie ma. Jakies pomysly?
Też się podepnę, żeby nie śmiecić na forum nowym tematem: sprężarka powinna chodzić non stop w BFQ z klimą manualną, czy powinna się cyklicznie wyłączać (jak w innych samochodach)? Bo u mnie chodzi non stop dodatkowo dziwnie słabo chłodząc i podejrzewam małą ilość czynnika. Klimatyzację mam w samochodzie włączoną cały czas.
U mnie samo dodanie czynnika nic nie dało. Okazało sie, że mam zapchany osuszacz. Niestety zintegrowany z chłodnicą i trzeba było wymienić całość, co może i dobrze, bo i sama chłodnica najlepiej nie wyglądała. Po tym zabiegu wszystko zaczęło poprawnie działać
Komentarz